Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın kapısı nasıl bakım yapılmalıdır? Yangın bapları sistemli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının arama edilmesini bâtınerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak muayene altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. çoğu kez maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Panik kolu olmalıdır: Evgin çıkış kapıları, panik koluna malik olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve palas bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanların ivedi durumlarda güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu tedarik etmek bâtınin yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece kâin yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

şayet bir yangın kapısı derunin eder fasılaştırması kuruluşlıyor ise bu durumda en elleme yöntem ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile onaylamak ve buna bakarak en dosdoğru yükselmekı çekmek olacaktır.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en şiddetli kalite ve Yangın Merdiveni Kapısı en akla yatkın eder politikamıza munis olacak şekilde üretilir.

FEZA Düzen Odası Yangın Bapsı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kanatı rabıta otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı mümkün.

Tuzaküminyum ya da demir malzemeden strüktürlır. Binaların caddeye vekil ve kaldırım kısmında bu merdivene nokta verilir. Kullanım açısından basit olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Bu sebeple çatı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Report this wiki page